5 + 1 edullista lahjaideaa matkailijalle

Lahjaideat matkailijalle ja paljon matkustavalle

Mitä lahjaksi paljon matkustavalle

Vanhan vitsin mukaan paras lahja on sellainen, jonka haluaisi ostaa itselleen!

Kokosimme 5+1 edullista lahjavinkkiä niille, jotka miettivät, mitä antaa lahjaksi paljon matkustavalle tai kaipaavat lahjaideaa reissaavalle kaverille tai sukulaiselle.

Koska tykkäämme itsekin matkustaa mahdollisimman usein, alle keräämämme lahjavinkit ovat juuri sellaisia, joita itsekin arvostamme matkalla. Lisäksi ne sopivat pienellekin lahjabudjetille: tämän artikkelin halvimmat lahjaideat maksavat vain muutaman euron, kalleimmat pari sataa.

Jokaisen lahjaidean kohdalle laitoimme myös hintaluokan, jotta ideoiden vertailu olisi helpompaa.

Lahja maailmanmatkaajalle: persoonallinen matkalaukku

1. Anna lahjaksi persoonallinen matkalaukku

Lahjan hintaluokka: 50€ – 200€

Yksi asia, joka lentokentällä joskus ärsyttää, on laukkuhihnalla oman matkalaukun odottelu. Ja onpa joskus itsekin laukkua odotellessa mieleen juolahtunut ajatus, josko joku onkin vahingossa erehtynyt laukusta ja pyyhältää nyt taksijonoa kohti minun matkalaukkuni kanssa. Ei mikään houkutteleva ajatus, varsinkaan pitkän lennon jälkeen.

Jokainen paljon matkustava tietää, että joukosta erottuva matkalaukku on ylivoimainen valinta, joka vähentää stressiä. Jopa ruma, myrkynvihreä pakaasi on parempi kuin tummanharmaa peruslaukku, joita on joka hihnalla pahimmillaan joka toinen.

Edukseen erottuvia ja persoonallisia matkalaukkuja löytyy esim. suositusta Hintaopas-palvelusta, jonka matkalaukkuvalikoimaan voit tutustua tästä.

Hyvä lahjaidea on myös matkakassi tai lentolaukku.

2. Yllätä matkailija scratch mapilla

Lahjan hintaluokka: n. 20€

Sellaista maailmanmatkaajaa ei taida ollakaan, jonka kotoa ei löytyisi karttapalloa tai jonkin matkakohteen karttaa tauluna seinältä.

Mutta onko hänellä jo scratch map? Hauska, mutta hieman erilainen maailmankartta scratch map on kuin reissaajan ässäarpa: kartan idea on, että siitä raaputetaan esiin ne maat, joissa on jo käyty. Ja aina uuden reissun jälkeen raaputetaan taas lisää.

Scratch map onkin reissaajalle lahjana todennäköisesti yhtä koukuttava kuin matkustaminen itsessään: tuonne pitää mennä seuraavaksi, koska se on vielä raaputtamatta!

Scratch mapeja myy Suomessa ainakin Adlibris, jolla on valikoimissaan sekä Scratch Map Original että hieman tyyriimpi versio Scratch Map Deluxe.

3. Osta halvat lennot ja lähde itse mukaan

Lahjan hintaluokka: 40€ –

On tietenkin aivan selvää, että matkalahjakortti on mieluisa lahja kenelle tahansa paljon matkustavalle, mutta matkalahjakortin huono puoli on se, että harvalla meistä on laittaa useita satoja saati tuhatta euroa lahjaan.

Mutta tiesitkö, että parhaimmillaan pystyt ostamaan 40 eurolla meno-paluulennot – ja vieläpä kahdelle!

Kyllä, halpalentoyhtiö Wizzairilla on tämän tästä myynnissä n. 20 euron meno-paluulentoja Turusta Gdanskiin, idylliseen ja viehättävään puolalaiseen rannikkokaupunkiin, joka soveltuu täydellisesti muutaman päivän pikku irtiotolle arjesta. Ja mikä parasta, kaupungin hintatasokaan ei päätä huimaa.

Helpoiten löydät Wizzairin halvimmat lentopäivät käyttämällä Budjettimatkan lentohakua: kirjoita vain lähtökentäksi Turku, kohteeksi Gdansk ja valitse meno-paluu, mutta jätä päivämäärät tyhjäksi. Näin pääset hintakalenteriin, josta näet, mille päiville Wizzairin superhalpoja Gdanskin-lentoja on tarjolla.

Lisäksi esim. Expedian kautta on mahdollista varata jopa lento + hotelli -paketteja Gdanskiin alle 80 eurolla per nenä! Matkustamisen ei aina tarvitse olla yltiöpäisen kallista.

Lue myös artikkelimme: Miten löytää halvat lennot minne vain

Gdansk, Puola

Meno-paluulennot Gdanskiin saa parhaimmillaan 20 eurolla. Budjettimatkan lentohausta löydät halvimmat lentopäivät.

4. Anna lahjaksi matkainspiraatiota

Lahjan hintaluokka: 10€ – 40€

Jos lahjan saaja reissaa tämän tästä ja milloin missäkin, on todennäköistä, että hän arvostaa inspiraatiota siitä, mikä maailmankolkka hänelle olisi seuraavaksi koluamisen arvoinen.

Anna siis paljon matkustavalle lahjaksi luettavaa, joka tyydyttää paatuneemmankin reissaajan mielen ja tarjoaa uutta näkökulmaa niin uusiin kuin jo käytyihinkin kohteisiin.

Ja jos tiedät, minne lahjan saaja on lähdössä seuraavaksi, anna hänelle kyseisen maan tai kaupungin matkaopas – tai yllätä hänet täydellisesti ja anna maailmanmatkaajalle lahjakortti johonkin hänen seuraavan matkakohteensa suosituimmista ravintoloista!

MATKAILULEHDET:

Matkailijoiden keskuudessa suosittuja ja edullisia suomalaisia lehtiä ovat mm. Matkailulehti Mondo sekä Matkaopas. Ne on myös helppo tilata lahjatilauksena netistä, jos lahjalla sattuu olemaan kiire. Lisäksi hyvät valikoimat etenkin kansainvälisiä matkailulehtiä on Lehtikuninkaalla.

Lisävinkkinä sanottakoon, että lehtitarjouksia kannattaa katsella muutenkin sillä silmällä: myös muiden kuin matkailulehtien tilaajalahjoina on usein jotain reissaajille hyödyllistä, kuten varavirtalähteitä, jolloin saa parhaimmillaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla: lehden itselle ja tilaajalahjan matkailevalle kaverille!

MATKAOPPAAT:

Matkaoppaiden ja karttojen osalta hyvät valikoimat on mm. Matkavaruste-verkkokaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa, minkä lisäksi kannattaa tietenkin katsastaa myös kivijalkakirjakauppojen ja miksei divarienkin valikoimat!

Mondo-lehti ja tilaajalahjana reissaajalle varavirtalähde

Lehtien tilaajalahjoissa on usein matkailijoille sopivia tarvikkeita.

5. Vähennä mutkia matkassa – ilahduta reissussa hyödyllisellä lahjalla

Lahjan hintaluokka: 5€ – 30€

Reissun päällä on tiettyjä yleisiä, mutta ah niin ärsyttäviä pikku mutkia matkassa, joista kaikille matkailijoille tuttuja lienevät ainakin kännykän akun loppuminen juuri, kun pitäisi ikuistaa se loman sykähdyttävin maisema tai reissun viimeisen hotelliaamun tuska siitä, onko matkalaukkuun kertynyt tuliaisista liikaa painoa, josta lentoyhtiö sakottaa armottomasti.

Miksi et siis antaisi matkailevalle kaverillesi lahjaksi jotain sellaista, josta on aidosti hyötyä reissulla kuin reissulla.

Loistavia ja edullisia lahjaideoita edellä mainittuihin ongelmiin ovat:

Muita käytännöllisiä lahjaideoita ovat mm. adapterit, koska eri maissa on erilaiset sähköpistokkeet; turvalukot matkalaukuille; suojatarvikkeet arvotavaroille; RFID-suojat, joilla estetään sirullisten maksukorttien lukeminen etänä sekä tottakai lentosukat, jotka ovat kuin lentosuukko reissaajan suonikohjuille!

Kaikkia edellämainittuja ja paljon muita hyödyllisiä matkatarvikkeita voit etsiä Matkavarusteen valikoimista. Ja jos et tiedä, mitä lahjan saajalla jo on, voithan aina ostaa lahjakortin!

Niskatyyny matkailijalle

Matkatarvikkeet on hyvä lahjaidea pienelle budjetille.

+ 1: Puuttuiko joku lahjaidea

Meidän viisi lahjaideaamme ovat tietenkin vain yksi näkemys.

Onko sinulla loistava lahjaidea, joka sopii reissaajalle kuin purseri potkurikoneeseen? Kerro oma lahjavinkkisi kommentoimalla alle!

– Katri & Jari / Budjettimatka.com – Parhaat lentodiilit joka viikko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.