Miten löytää halvimmat lennot minne vain

Miten löytää halvimmat lennot

Näin löydät halvat lennot

Halpojen lentojen löytäminen ei ole rakettitiedettä, mutta niiden kaikista halvimpien lentotarjousten metsästäminen voi tuntua työläältä.

Niinpä kokosimme tähän artikkeliin kattavan listan vinkeistä, joilla voit säästää suuriakin summia ja löytää halvat lennot omatoimisesti – läpi vuoden ja melkeinpä minne tahansa.

Me olemme esimerkiksi onnistuneet lentämään halvalla mm. jouluksi New Yorkiin 297 eurolla, pitkäksi viikonlopuksi Pariisiin 73 eurolla ja talvilomaviikoksi Karibialle 280 eurolla.

Miten näin halvat lennot voi löytää ja mitä kannattaa ottaa huomioon lentoja varatessa?

Tämä artikkeli on tuhti tietopaketti: sen tarkoitus ei ole kertoa jälleen uutta ”viittä salaisuutta, joita lentoyhtiöt eivät halua sinun tietävän” tai ”sekunnintarkkaa kellonaikaa, jolloin halvimmat lennot tulevat myyntiin”, vaan tarjota aidosti hyödyllistä tietoa ja ohjata ajattelua pois loppuunkuluneista nikseistä ja harhaluuloista halpoja lentoja koskien.

Artikkeli on jaettu kolmeen osaan:

 1. Mitä kannattaa huomioida jo ennen kuin alat etsiä halpoja lentoja
 2. Mistä ja miten löytää halvimmat lennot
 3. Luovia tapoja löytää halvat lennot

Osa 1: Mitä kannattaa huomioida jo ennen kuin alat etsiä halpoja lentoja

Osa 1: Huomioi nämä ennen kuin alat etsiä halpoja lentoja

Ennen matkan varaamista kannattaa huomioida muutama tärkeä seikka, joita ilman halpojen lentojen löytäminen on tuskallisen vaikeaa.

Ole joustava

Halvimmillakin lennoilla on hintansa, ja se on usein matkustusmukavuus. Joustavuus onkin budjettimatkailijan paras kaveri ja kenties tärkein yksittäinen asia, joka on oltava kunnossa jo ennen kuin alat etsiä halpoja lentoja.

Valmistaudu siis:

 • joustamaan lentopäivissä
 • matkustamaan myös kukonlaulun aikaan
 • lentämään joskus pitkilläkin vaihdoilla
 • reissamaan pelkillä käsimatkatavaroilla

Parhaita lentotarjouksia on harvoin tarjolla suosittuina ajankohtina kuten viikonloppuisin tai sesonkien aikaan. Jos siis mahdollista, pyri lentämään suosituimpien loma-aikojen ulkopuolella ja suhtautumaan keskiviikkoon ikään kuin se kuuluisi vielä ”pitkään viikonloppuun”.

Kalleimmillaan lentoliput ovat kesäkuusta elokuun puoliväliin, pääsiäisenä, joulun ja uudenvuoden tienoilla sekä koulujen syys- ja talvilomien aikaan. Jos pystyt joustamaan lähtö- ja/tai paluupäivässä edes päivän-pari suuntaansa, voit helposti säästää sievoisen summan. (Kerromme myöhemmin tässä artikkelissa myös, miten sesonkeihin voi löytää halvat lennot.)

Joustaminen tarkoittaa myös sitä, että olet valmis matkustamaan epämiellyttäviinkin kellonaikoihin tai viettämään tuntikausia kentällä odottelemassa jatkolentoa, sillä halvimpia lippuja myydään usein juuri niille vuoroille, joiden lentoajat eivät ole sieltä houkuttelevimmasta päästä.

Matkustusmukavuuteen liittyvä asia on myös matkatavaran määrä. Käytännössä kaikki halpalentoyhtiöt veloittavat ruumaan menevistä matkatavaroista lisämaksun, ja ns. perinteisilläkin lentoyhtiöillä alkaa olla painetta muuttaa hinnoitteluaan samaan suuntaan, joten varaudu matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla. Lyhyillä viikonloppureissuilla tämä ei tietenkään ole ongelma, mutta totta puhuen viikon, kahdenkin reissu onnistuu pienellä kapsäkillä, kun mukaan ottaa vain oikeasti tarpeellisen.

Jos varaat halvat lennot pelkillä käsimatkatavaroilla, huomioithan, että et voi ottaa matkalle mukaan tai tuoda tuliaiseksi suuria nestemääriä, esim. parfyymejä tai viinaksia, mikäli ne on ostettu maista ennen turvatarkastusta.

Tunne hintataso

Mistä tiedät, että olet löytänyt hyvän lentotarjouksen? Onko esimerkiksi 360 euron meno-paluulennot Miamiin loistava diili?

Se, onko lento halpa vai ei, riippuu luonnollisesti jokaisen maksukyvystä, mutta halpoja lentoja metsästäessä on hyvä tietää myös:

 • lentojen ”normaali” hintataso etsimääsi kohteeseen
 • erot suorien ja välilaskullisten lentojen hinnoissa ja lentoajoissa
 • mitä lentolipun hintaan sisältyy eri lentoyhtiöillä

Otetaanpa esimerkki: oletetaan, että olet lähdössä Miamiin löhöilemään ja löydät Momondolta kaksi vaihtoehtoa: Norwegianin lennot saisi 362 eurolla ja British Airwaysin lennot 535 eurolla (kts. kuva alla).

Lentovertailu

Norwegianin lennot ovat 173 euroa halvemmat kuin British Airwaysin, vai ovatko sittenkään?

Meno-paluulennot Miamiin 362 eurolla, nyt löytyi kova tarjous! Vai löytyikö sittenkään?

Katsotaanpa tarkemmin: Norwegianin lennot ovat kyllä halvat, ja peräti 173 euroa halvemmat kuin British Airwaysillä. Norskin hintaan ei kuitenkaan kuulu ruumaan menevät matkalaukut toisin kuin BA:lla.

Jos esim. tässä tapauksessa haluaisit ottaa mukaan myös ison matkalaukun, nousisi Norwegianin lentojen hinta 75 eurolla suuntaansa, eli 362€ + 75€ + 75€ = 512€, jolloin hintaeroa British Airwaysiin olisikin enää 23€.

Entäpä sitten lentoajat?

Esimerkin lennoissa British Airwaysillä on mennessä 3h ja tullessa 2h välilasku Lontoossa. Norwegianilla sen sijaan mennessä on yli 7 tunnin pomppu Oslossa ja paluumatkallakin 4h vaihtoaika. Ei varsinaisesti mitkään unelmavaihdot, mutta monesti juuri tällaisilla vaihtoajoilla niitä satasia on mahdollista säästää.

Halpojen lentojen välilaskut ovat joskus pitkiä.

Halpojen lentojen välilaskut ovat joskus pitkiä.

Jos matkatavaraa olisi menossa myös ruumaan, niin tässä esimerkissä kannattaisi siis valita British Airways. Pelkillä käsimatkatavaroilla sen sijaan Norwegian veisi pidemmän korren, mutta vielä kannattaa huomioida yksi ero, jonka tarkkasilmäisimmät ehkä jo bongasivatkin: British Airways lentää Miamiin, Norwegian taas Fort Lauderdaleen n. 50km päähän Miamista. Pidempi matka lentokentältä lisää kuluja ja matka-aikaa entisestään.

Mikä siis on vastaus alkuperäiseen kysymykseen: onko 360 tai 530 euron lennot Miamiin hyvä diili?

Norwegianilta saa tämän tästä alle neljän sadan lentoja USA:han. joten mistään poikkeuksellisesta lentotarjouksesta ei ole kyse. Jos sen sijaan British Airwaysiltä saisi esimerkin lennot alle neljän sadan, voisi jo puhua hyvästä diilistä.

Tutustu siis eri kohteiden ”normaaliin” hintatasoon sekä eri lentoyhtiöiden lisämaksuihin, jotta tunnistat poikkeuksellisen tarjouksen, kun sellainen eteen tulee. Hintatason tuntemus liittyy oleellisesti myös seuraavaan vinkkiimme.

Tässä vielä linkki Travelmarketin hintaindeksiin, josta voit katsoa keskimääräisiä hintoja suosituimpiin kohteisiin.

Ole nopea, jos löydät poikkeuksellisen halvat lennot

Lentojen hinnat muuttuvat jatkuvasti, joskus jopa saman päivän aikana, ja mitä kovemmasta lentotarjouksesta on kyse, sitä nopeammin halvimmat paikat myös myydään loppuun, joten jahkailu käy usein kalliiksi.

Kannattaa muistaa, että vaikka lentoyhtiöiden tarjouskampanjat usein kestävät muutamia päiviä tai viikonkin, se ei välttämättä tarkoita, että niitä halvimpia paikkoja olisi myynnissä enää kampanjan viimeisinä päivinä, sillä tarjoustikettejä on yleensä myynnissä vain muutama istuinpaikka per lentovuoro.

Kun tunnet hintatason, osaat tunnistaa myös ne super-edulliset lennot, ja kun sellaiset sitten eteen osuvat, ole valmis varaamaan lennot heti, ei tunnin päästä eikä missään nimessä huomenna.

Tätä ei voi korostaa liikaa: Jos löydät poikkeuksellisen halvat lennot, ”Varaa heti” tarkoittaa, että et kysy pomolta vapaata huomenna, et soittele matkakavereille, kävisikö nämä päivät teille, etkä missään nimessä mieti, olisikohan näitä lentoja myynnissä vielä huomenna. Ei nimittäin ole. Kun kyseessä on supertarjous, ”Varaa heti” on varsin yksiselitteinen ohje.

Muistan, kun eräänä heinäkuisena lauantaiaamuna bongasimme lennot Karibialle 275 eurolla. Kyseessä oli Oneworld-allianssin vastine Karibian-lentojen hintasotaan, jonka Star Alliance oli pari päivää aiemmin aloittanut.

Olin huomannut poikkeuksellisen halpoja Karibian-lentoja jo pari päivää aiemmin, mutta kun hinnat tippuivat alle kolmen sadan, oli selvää, että nyt oli toimittava nopeasti.

Vaikka oli vapaapäivä, pirautin pomolle. Ei vastausta.

Lähetin heti perään tekstiviestin.

Kun siihenkään ei tullut vastausta 15 minuutin sisällä, laitoin pomolle vielä kuumotusviestiä Facebookiin.

Onneksi pomo soitti takaisin vielä aamupäivästä, sovimme loman ja varasin lennot. Jo samana iltana osassa lennoista hinnat olivat nousseet, ja seuraavana päivänä suuri osa halvimmista paikoista oli myyty.

Onko tarinan opetus siis se, että nopeus on valttia ja pomon kanssa on syytä olla hyvissä väleissä? Kenties sitäkin, mutta vähintään yhtä tärkeää on oivaltaa tämä: meillä ei ollut mitään aikeita lähteä Karibialle. Mutta me päätimme hetken mielijohteesta viettää talvilomamme Karibialla, koska sinne sai halvat lennot. Tähän oivallukseen palaamme artikkelin osiossa kolme, jossa käymme läpi käytännön vinkkejä ja luovia tapoja ostaa lentoja.

Nyt on kuitenkin aika siirtyä jutun kiinnostavimpaan osaan, eli mistä ja miten löytää halvimmat lennot?

Osa 2: Mistä ja miten löytää halvimmat lennot

Osa 2: Mistä ja miten löytää halvimmat lennot

Lentoja voi ostaa sadoilta eri sivustoilta, ja olet todennäköisesti joskus tuskaillut, kun lentojen hinnat vaihtelevat suurestikin eri sivustoilla.

Mistä siis löytää ne kaikkein halvimmat lennot? Entä kannattaako aikaa käyttää vertailemalla hintoja useiden eri matkatoimistojen, hintavertailusivustojen ja vielä lentoyhtiöiden omienkin sivujen kautta?

Lyhyt ja hieman yksinkertaistettu vastaus on, että nettimatkatoimistoista ei yleensä saa halvimpia lentoja eikä etsintää kannata aloittaa myöskään lentoyhtiöiden omilta sivuilta.

Syy on bisneslogiikassa:

 • matkatoimistot myyvät matkoja
 • lentoyhtiöt myyvät lentoja
 • hintavertailusivustot eivät myy mitään

Aloita halpojen lentojen etsiminen aina hintavertailusivuilta

Halpojen lentojen etsiminen kannattaa aina aloittaa hintavertailusivustoilta, koska ne etsivät puolestasi sekä lentoyhtiöiden että matkatoimistojen parhaat hinnat.

Kolme hintavertailusivua on ylitse muiden:

Parhaat lentojen hintavertailusivustot

1. Skyscanner

Skyscanner on oma suosikkimme, koska se tarjoaa muutamia todella näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat ja nopeuttavat halvimpien lentopäivien etsimistä.

Skyscannerin parhaat puolet ovat:

 • mahdollisuus etsiä lentoja ilman päivämääriä
 • mahdollisuus etsiä lentoja ilman kohdetta
 • halpojen lentojen hintakalenteri

Avataanpa nämä ominaisuudet tarkemmin.

Kuten osassa 1 jo totesimmekin, jos pystyt joustamaan matkapäivissä vähänkin, voit säästää tuntuviakin summia. Skyscannerillä on tarjolla näppärä hintakalenteri, jonka avulla voit etsiä lentoja ilman tarkkoja päivämääriä. Hintakalenterin avulla voit myös helposti testailla, miten hinnat muuttuvat eri lähtö- ja paluupäivillä.

Alla on kuva Skyscannerin hintakalenterista astetta eksoottisemmalla reitityksellä: Rovaniemi – New York, meno-paluulennot 343 euroa.

Halpojen lentojen hintakalenteri

Halvimmat lentopäivät vaikka Rovaniemeltä New Yorkiin löytyvät helposti Skyscannerin hintakalenterilla.

Kuten kuvasta näet, hintakalenterin kuukausinäkymästä on helppo löytää halvimmat lentopäivät yhdellä silmäyksellä.

Kenties vielä hintakalenteriakin kovempi ominaisuus Skyscannerillä on mahdollisuus etsiä lentoja vailla tietoa päämäärästä, eli voit hakea inspiraatiota seuraavasta matkakohteesta.

Homma etenee siten, että täytät lentohakuun vain lähtökentän (tai maan), mutta jätät sekä päivämäärän että matkakohteen tyhjäksi: näin saat listauksen halvimmista lennoista ympäri maailman ja voit ostaa lennot sinne, minne halvimmalla pääset.

Skyscannerin ominaisuuksia voi myös yhdistellä lähes mielensä mukaan, eli voit täyttää tai olla täyttämättä joitakin kenttiä: esim. jos tiedät mistä haluat lähteä ja minä päivinä, mutta kohteella ei ole niin väliä, voit antaa Skyscannerin tarjota halvimmat vaihtoehdot. Tämä on äärimmäisen näppärä vaihtoehto varsinkin sesonkiaikoina, jolloin lentojen hinnat kallistuvat kautta linjan.

Huippuominaisuuksistaan huolimatta Skyscannerkään ei ole täydellinen. Esimerkiksi hintakalenteri ei ole täysin reaaliaikainen: se näyttää sellaisia hintoja, joita joku muu käyttäjä on löytänyt viimeisen 15 päivän aikana. Vastaavasti, jos kukaan ei ole vähään aikaan etsinyt lentoja juuri tietyille päiville, hintakalenteri näyttää niiden päivien osalta tyhjää, vaikka lentoja olisikin kyseisille päiville saatavana.

Pienistä puutteistaan huolimatta Skyscanner painii aivan omassa luokassaan halpojen lentojen etsimisessä, ja siksi myös me Budjettimatka.comissa käytämme lentohakukoneessamme Skyscannerin moottoria.

Skyscannerin kotisivuille pääset tästä >

2. Momondo

Momondo on varmasti se tunnetuin lentojen hintavertailusivusto. Se on myös meidän kakkossuosikkimme.

Momondon parhaat puolet ovat:

 • tarjoaa joskus erikoistarjouksia
 • yleensä aina halvimmat lennot
 • miellyttävä ja nopea käyttää

Momondon parhaita puolia on, että se tarjoaa joskus erikoistarjouksia. Esimerkiksi SAS:in lennot saa usein varattua Momondolta kympin tai pari halvemmalla kuin mistään muualta.

Momondo halvimpien lentojen hintavertailu Hong Kong

Momondon kautta esim. SASin lennot saa yleensä halvemmalla kuin muualta. Kuvassa meno-paluu Hong Kongiin.

 

SAS halvimpien lentojen hintavertailu Hong Kong

Täsmälleen samat Hong Kongin -lennot maksavat SASin sivuilla pari kymppiä enemmän.

Momondolla on hyvien erikoistarjouksien lisäksi myös näyttävä ulkoasu, mikä on kerännyt kiitosta, samoin sen käyttö on varsin sulavaa ja nopeaa. Nämä ominaisuudet eivät tietenkään vaikuta lentojen hintoihin, mutta ne erottavat Momondon edukseen monista muista vertailusivuista.

Momondolla on myös Trip Finder -niminen ominaisuus, joka – hieman samaan tapaan kuin Skyscannerillä – tarjoaa matkainspiraatiota. Trip Finderiin voit syöttää toiveita matkakohteen tyylistä (kaupunkiloma, rantaloma, luontomatkailu, shoppailu jne), ajankohdasta, maanosasta sekä matkabudjetista, jolla lennot tulisi löytyä. Tämä on kiva ja kätevä lisä, vaikka mielestämme Skyscanner suoriutuukin tehtävästä paremmin. Kannattaa kuitenkin testailla molempia ja päättää sitten, kumpi on omaan makuun parempi.

Momondon kotisivuille pääset tästä >

3. Kiwi

Kiwi.com eli entiseltä nimeltään Skypicker lienee suurelle yleisölle tuntemattomampi tapaus, eikä se itse asiassa edes ole hintavertailusivusto sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä sen kautta voi myös ostaa lennot toisin kuin Skyscanneriltä tai Momondolta.

Otimme kuitenkin Kiwin mukaan, koska se on erikoistunut nimenomaan halpalentojen tarjontaan ja välillä se löytääkin melko eksoottisia lentoreitityksiä.

Sen parhaat puolet ovat:

 • karttanäkymä (vain pöytäkoneilla)
 • mahdollisuus varata eri halpalentoyhtiöiden liput kerralla
 • löytää joskus aivan käsittämättömiä reitityksiä

Siinä missä Skyscanner ja Momondo etsivät ja tarjoavat ns. järkeviä lentoreitityksiä, löytää Kiwi ne kaikkein erikoisimmat mutta järjettömän halvat lentoreitit, joita ei muuten tulisi ajatelleeksikaan, kuten alla olevassa kuvassa: Turku – Aberdeen, meno-paluu 55€, ja molempiin suuntiin mennessä vaihto Gdanskissa.

Halvat lennot Turusta Aberdeeniin

Kiwi.com löytää ne kaikkein erikoisimmat ja halvimmat lentoreitykset.

Käsi sydämelle: Jos olisit menossa Skotlantiin, tulisiko mieleesi lähteä etsimään lentoja Turusta Puolan (Gdansk) kautta Aberdeeniin? Tai olisitko uskonut, että meno-paluulennot saa ostettua 55 eurolla?

Kiwi löytää tällaiset erikoisreitit, ja siihen tarkoitukseen se on parhaimmillaan nimenomaan pöytäkoneella, jolloin pääsee käyttämään karttanäkymää (kts. kuva alla).

Halpojen lentojen kartta, Kiwi.com

Kiwin halpojen lentojen kartasta saa yhdellä vilkaisulla aimo annoksen matkakuumetta.

Kuvassa karttaan on valittu ”lähtösäde” (oikea yläkulma), jonka sisällä lähtökaupunkeina on Helsinki, Tampere ja Turku. Tuon lähtösäteen sisältä Kiwi etsii halvimmat lennot ympäri maailmaa ja piirtää ne hintoineen kartalle.

Esim. Milanoon sai artikkelin kirjoitushetkellä meno-paluulennot 56 eurolla, Lontooseen 61 eurolla ja Varsovaankin 63 eurolla.

Hinnat eivät päätä huimaa, mutta ennen kuin lähdet ostamaan superhalpoja lentoja Kiwin kautta on muutama varoituksen sana paikallaan: ensinnäkin Kiwin kanssa tulee olla tarkkana, sillä usein halpalentolentoyhtiöillä lentojen lähtöajat ovat surkeita, lentokentät saattavat sijaita vähän ”näreessä” ja varsinkin jatkolentojen tapauksessa vaihtoajat voivat olla tuskastuttavan pitkiä.

Toisekseen, ja tämä on todella tärkeää: vaikka Kiwin lennot myydään näennäisesti yhdellä lipulla, ei kyse ole yhdestä varauksesta: eli käytännössä esim. ruumaan menevät matkatavarat eivät välttämättä siirry automaattisesti jatkolennolle vaan sinun on mahdollisesti kirjattava ne jokaisella vaihdolla uudestaan.

Ota siis huomioon nämä ennen kuin varaat lennot Kiwin kautta:

 • Tarkista aina lentojen vaihtoajat (pitkät yön yli -vaihdot vs. liian vähän vaihtoaikaa)
 • Tarkista, missä lentokenttä oikeasti sijaitsee
 • Tarkista lentoyhtiön mahdolliset lisämaksut (esim. onko check-in maksullinen kentällä)
 • Tarkista lentoyhtiön matkatavarasäännöt (mitä, minkäkokoisia ja -painoisia laukkuja kuuluu hintaan)
 • Jos samalla lipulla on useita eri lentoyhtiöitä, tarkista eroavatko niiden matkatavara-, check-in ym. käytännöt toisistaan

Edellämainitut ohjeet pätevät toki kaikkiin lentovarauksiin, mutta erityisen tarkkana kannattaa olla halpalentoyhtiöiden kanssa.

Yksi tapa käyttää Kiwiä, mihin se mielestämme parhaiten soveltuukin, on etsiä halpalentoyhtiöiden reitityksiä muualta kuin Suomesta. Esim. pidemmillä, vaikkapa Aasiaan suuntautuvilla matkoilla Kiwin kautta voi nopeasti löytää kiinnostavia ja edullisia ”pistolentoja”.

Samoin, jos suunnitelet esimerkiksi Euroopan ”interrailia lentäen”, on Kiwi hyvä apuväline halpojen yhdensuuntaisten lentojen löytämiseen.

Kiwin halpoja lentoja Singaporesta

Kuvassa Kiwin löytämiä halpoja meno-paluulentoja Singaporesta.

Kiwin käyttö vaatii alkuun hieman totuttelua, mutta kun sen kanssa tulee sinuiksi, se on varsin näppärä matkainspiraation lähde. Ja jos sen kanssa jaksaa pelata tarpeeksi, voi joskus eteen osua todellisia huippulöytöjä, joissa myös lentoajat ovat järkevät.

Kiwin kotisivuille pääset tästä >

Lentojen hintavertailusivustot vs. nettimatkatoimistot ja lentoyhtiöt

Käytitpä sitten Skyscanneriä, Momondoa tai jotain muuta netin sadoista hintavertailusivuista, ne kaikki toimivat pohjimmiltaan samalla logiikalla, eli vertailevat kaiken tarjonnan seasta halvimmat ja / tai nopeimmat lennot.

Lentoja ei voi ostaa suoraan hintavertailusivuilta, vaan ne ohjaavat sinut eteenpäin joko nettimatkatoimiston tai lentoyhtiön sivuille, jossa viimeistelet varauksesi.

Hintavertailusivut saavat rahansa provision tai muun rahallisen yhteistyökuvion muodossa nettimatkatoimistoilta ja lentoyhtiöiltä. Siksi parhaiden hintavertailusivujen (kuten Skyscanner ja Momondo) intresseissä on ensisijaisesti auttaa sinua säästämään rahaa ja löytämään halvimmat mahdolliset lennot.

Ja juuri tästä syystä halpojen lentojen etsintää ei kannata aloittaa nettimatkatoimistoista, koska niiden päällimmäinen intressi on myydä sinulle matka, kuten lento- ja hotellipaketti. Poikkeuksena tähän ovat kuitenkin loma- ja äkkilähtölennot, joita matkatoimistot, kuten Tjäreborg, Apollomatkat ja TUI myyvät toisinaan pilkkahintaan.

Sen sijaan lentoyhtiön kautta on usein viisasta ostaa lennot suoraan, varsinkin jos hintaero lentoyhtiön oman ja hintavertailusivun tarjoaman hinnan välillä ei ole suuren suuri.

Suoraan lentoyhtiön kautta varatessa on monia hyötyjä, kuten:

 • saat kaikki tarvittavat dokumentit yhdeltä luukulta
 • voit asioida kaikissa asioissa suoraan lentoyhtiön kanssa, esim. mahdolliset muutokset lentoaikatauluihin ja uudelleenreititykset
 • mahdollisissa riitatilanteissa ei ole välikäsiä
 • joskus lentoyhtiöillä on myös erikoistarjouksia, joita saa vain heidän omilta sivuiltaan

Summataanpa tähän väliin osa 2 lyhyesti, ja siirrytään sitten artikkelin viimeiseen osaan, jossa käydään läpi käytännön vinkkejä ja luovia tapoja etsiä halpoja lentoja.

 1. Ajan säästämiseksi aloita halpojen lentojen etsiminen aina hintavertailusivustoilta
 2. Kun löydät sopivat lennot, varmista vielä, onko lentoyhtiöllä myydä samat tiketit yhtä halvalla tai lähes samaan hintaan
 3. Käytä nettimatkatoimistoja ensisijaisesti matkapakettien varaamiseen sekä loma- ja äkkilähtölentoihin

Osa 3: Luovia tapoja löytää halvat lennot

Osa 3: Luovia tapoja löytää halvat lennot

 

Milloin sesonkiaikojen lennot kannattaa varata

Artikkelimme viimeisen osan ensimmäinen vinkki koskee sitä, miten löydät halvat lennot sesonkiaikoihin.

Kyllä, kuten osassa 1 lupailimme, myös sen kovimman kesälomakauden aikaan on mahdollista istua lentokoneessa kolme kertaa halvemmalla tiketillä kuin vierustoveri.

Ja lisäksi keino siihen on typerryttävän yksinkertainen: osta lippusi ajoissa ja / tai valitse kesälomakohteesi hinnan mukaan!

Niin yksinkertaista se on. Tässä sama asia käytännönläheisemmin:

Suurin osa suomalaisista hoksaa touko-kesäkuun vaihteessa, että kohta on taas kesäloma. Että pitäisiköhän sitä taas tänäkin vuonna lähteä jonnekin lämpimään.

Ei tarvitse olla Einstein oivaltaakseen, että lentoyhtiöt korottavat lippujen hintoja – ja tuntuvasti korottavatkin – juuri silloin, kun puoli Suomea lähtee lähes kellosepän tarkkuudella samaan aikaan ostamaan lippuja samoihin koneisiin.

Kulje sinä siis hivenen vastavirtaan ja osta lentosi ajoissa! Ja luota siihen, että myös ensi vuonna on kesä. Ja pääsiäinen. Ja joulu.

Toisin sanoen, kun ostat jo elokuussa lennot seuraavan kesän matkalle, pääset taatusti reissuun todella paljon halvemmalla kuin ne, jotka ensi vuonnakin hoksaavat taas touko-kesäkuun vaihteessa, että Rodoksellehan sitä voisi alkaa katsella lentoja.

Tässä muutama esimerkki sellaisista julkaisemistamme lentotarjouksista, joissa on ollut myynnissä todella halpoja lentoja ajankohtaan nähden (kesä- ja heinäkuu):

Kaikkia ylläolevia tarjouksia määrittää yksi ja sama asia: seuraavalle kesälle saa sesonkiin nähden superhalpoja lentoja edellisvuoden syksynä – siis juuri silloin, kun suurin osa suomalaisista yrittää epätoivoisesti löytää halpoja lentoja… yllätys yllätys, koulujen syyslomalle!

Sama logiikka pätee kaikkiin sesonkeihin, eli mitä suositummasta loma-ajankohdasta on kyse, sitä aiemmin kannattaa olla liikkeellä. Suosittelemmekin katselemaan lentoja sillä silmällä läpi vuoden. Halpoja lentoja on nimittäin myynnissä joka päivä, vain kohteet ja matkojen ajankohdat vaihtuvat.

Seuraa siis lentotarjouksia säännöllisesti ja osta lennot pääsiäiseksi ja jouluksi hyvissä ajoin ennen muita.

Myös koulujen syys- ja talvilomien aikaan on mahdollista saada halpoja lentoja, kun on ajoissa liikkeellä: koulujen loma-ajat kannattaakin tarkistaa ja laittaa kalenteriin ylös hyvissä ajoin.

Varaa lennot ja hotelli yhdessä

Vaikka emme osassa 2 kehottaneetkaan nettimatkatoimistojen käyttöön halpojen lentojen etsimisessä, niin tässä osassa suosittelemme niitä.

Kun löydät halvat lennot, kannattaa ainakin vilkaista, mihin hintaan saisit nettimatkatoimistosta lento+hotellipaketin samaisille päiville. Pakettivaraus voi nimittäin tulla hieman edullisemmaksi kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen. Ja toisekseen, kerralla varaamisessa on vähemmän vaivaa.

Tässä käytännön esimerkki pakettitarjouksesta, jonka löysimme taannoin: Joulu Berliinissä 299€ / hlö (sis. lennot ja hotelli). Tarjoushintaan kuuluivat Finnairin suorat meno-paluulennot Helsingistä Berliiniin sekä peräti 7 yötä hotellissa. Ja kaiken kukkuraksi lentopäivät osuivat kovimpaan mahdolliseen joulusesonkiin.

Katsasta siis muutaman nettimatkatoimiston pakettitarjoukset, varsinkin jos arvostat varaamisen helppoutta ja tiedät jo suurinpiirtein, miltä alueelta haluaisit hotellin.

Halvimpia lento+hotellipaketteja kannattaa etsiä mm. näistä nettimatkatoimistoista:

Edellämainituista eritoten Expedia on kovaa valuuttaa ja tarjoaa yleensä parhaat hinnat ja laajimman valikoiman.

Jos muuten Expedia ei ole ennestään tuttu, niin sivuhuomiona mainittakoon, että kyseessä on yksi maailman suurimmista matkailualan toimijoista. Expedia omistaa mm. Trivagon, Hotels.comin, HomeAwayn ja monia muita matkailualan suuria nimiä. Lisätietoa Expediasta voit lukea esim. Wikipediasta.

Osta yhdensuuntaisia lentoja

Joskus voi tulla halvemmaksi ostaa kaksi yhdensuuntaista lippua meno-paluulentojen sijaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos löydät vaikkapa meno-paluulennot Helsinki-Tukholma-Helsinki hintaan 80€, niin saatatkin saada samoille päiville halvemmat lennot ostamalla yhdensuuntaiset liput täsmälleen samoihin koneisiin (kts. kuvat alla).

Halvat lennot esimerkki 1, meno-paluulennot vai yhdensuuntaiset

Kuva 1: Meno-paluulennot Helsinki-Tukholma-Helsinki hintaan 80 euroa.

Halvat lennot esimerkki 2, meno-paluulennot vai yhdensuuntaiset

Kuva 2: Yhdensuuntainen menolippu Helsingistä Tukholmaan maksaa 30 euroa.

Halvat lennot esimerkki 3, meno-paluulennot vai yhdensuuntaiset

Kuva 3: Yhdensuuntainen paluulippu Tukholmasta Helsinkiin maksaa 33 euroa.

Kuten esimerkkikuvista näet, niin sekä meno-paluulennolla että yhdensuuntaisilla lipuilla kyseessä ovat täsmälleen samat lennot, lähtö Helsingistä klo 9:05 ja paluu Tukholmasta klo 16:30. Meno-paluulippu kuitenkin kustantaisi 80 euroa, kun yksittäin ostettuna samat liput saisi 63 eurolla.

Jos siis aikaa ja vaivannäköä riittää, kannattaa tarkistaa, muuttuuko hinta, jos ostaisit liput yhdensuuntaisina.

Osta lennot yhdelle kerrallaan

Lentojen varausjärjestelmät on suunniteltu siten, että samalla varauksella matkustavat maksavat lennoistaan saman hinnan.

Jos olet esimerkiksi lähdössä reissuun neljän hengen porukalla ja syötät hintavertailuun matkustajamääräksi neljä, sinulle tarjotaan automaattisesti neljää halvinta samanhintaista istuinta, jotka kyseiselle lennolle on vapaana.

Jos koneessa olisi esimerkiksi kolme paikkaa vapaana hintaan 50 euroa, ja sitä seuraavat maksaisivat 75 euroa, joutuisit maksamaan neljän hengen matkasta yhteensä 4×75€ eli 300€, koska 75 euron liput olisivat neljä halvinta samanhintaista paikkaa.

Jos taas ostaisit ensin liput kolmelle ja sitten neljännen lipun yksittäin, maksaisit 3×50€ + 1×75€ eli yhteensä 225€, jolloin säästäisit 75€.

Yksittäisten lippujen varaamiseen liittyen kuitenkin pari huomiota:

 • Jos halvimpia paikkoja on jäljellä hyvin vähän, on mahdollista, että seuraavaksi halvin hinta ehtii muuttua sillä välin, kun teet vielä omaa ensimmäistä varaustasi: lääkkeeksi tähän voit kokeilla tehdä kahta tai useampaa varausta samanaikaisesti (esim. useammalla tietokoneella), jolloin saat halvimmat tuolit ”kiinni” varausjärjestelmään
 • Erikseen ostetut liput ovat, no, erillisiä lippuja, jolloin check-iniä ei voi tehdä kerralla kaikille: todennäköisyys saada vierekkäiset istumapaikat pienenee

Osta meno-paluulennot ”tuplana”

Toisinaan voi tulla halvemmaksi lentää kaksilla meno-paluulipuilla.

Kyseessä on astetta epätavallisempi keino löytää halvat lennot, joten otetaanpa esimerkki valaisemaan asiaa. Oletetaan, että olet matkustamassa Managuaan Nicaraguaan ja löydät meno-paluulennot Helsinki-Managua-Helsinki hintaan 915 euroa yhdellä vaihdolla Amsterdamissa.

Sen sijaan, että ostaisit perinteiseen tapaan yhden meno-paluulipun, kannattaakin katsoa, mihin matkakohteestasi (tässä tapauksessa siis Managuasta) on saatavilla halpoja lentoja.

Nyt huomaat, että Managuasta pääsee halpalentoyhtiö Spiritin siivillä tämän tästä huippuedullisesti Miamiin, joten seuraavaksi vilkaiset, mihin hintaan saisit meno-paluulennot Helsinki-Miami-Helsinki -välille.

Ja kas, kuten jo aiemmin artikkelissa kävikin ilmi, Norwegianilla on tarjolla halpoja lentoja Miamin lähellä olevalle Fort Lauderdalen kentälle, joka on sattumoisin sama kenttä, josta Spiritkin lentää.

Nyt palaset alkavat loksahtaa paikoilleen ja löydät ensin Norwegianilta meno-paluulennot Miamiin 360 eurolla ja toiset meno-paluut Spiritiltä Miamista Managuaan 157 eurolla.

Avot! Alkuperäinen 915 euron perinteinen meno-paluulippu onkin nyt ”tuplameno-paluu”, mutta hinta on vain 517 euroa, mikä ei muuten sivumennen sanoen ole paha raha Nicaraguan-lennoista!

Lentojärjestys tuplana varatessa etenisi siis Norwegianin ja Spiritin välillä näin:

 1. Meno: Helsinki – Miami
 2. Meno: Miami – Managua
 3. Paluu: Managua – Miami
 4. Paluu: Miami – Helsinki

Tärkeää: Vaikka tuplana varaamalla voi säästää isojakin summia, liittyy siihen myös useita epävarmuustekijöitä, mistä syystä se sopii halpojen lentojen etsimiseen lähinnä silloin, kun 1) etsimääsi kohteeseen on tarjolla vain törkyisen kalliita tikettejä ja 2) säästösumma on tuntuva.

Nämä asiat kannattaa muistaa, jos aiot lentää kaksilla meno-paluulipuilla:

 • Ole tarkkaakin tarkempi lentojen lähtö- ja saapumispäivämääristä (varsinkin pidemmälle lentäessä ja aikavyöhykkeen vaihtuessa on oltava tarkkana, jos lento saapuu +1 päivää lähdöstä, jotta et varaa jatkavaa lentoa ”eiliselle”)
 • Lennon myöhästyessä lentoyhtiö ei korvaa mahdollista myöhästymistäsi jatkavalta eli toiselta meno-paluuosuudelta (Tämä pätee siinäkin tapauksessa, jos molemmat erilliset meno-paluut on ostettu samalta lentoyhtiöltä)
 • On yleistä, että lentojen lähtö- ja/tai saapumisaikoihin tulee muutoksia sen jälkeen, kun olet varannut liput. Tuplana varatessa on lisävaarana, että jos yksikin osuus lennoistasi saa uuden aikataulun, voi korttitalo romahtaa pahanpäiväisesti: lento-osuuksien väliin kannattaakin jättää normaalia huomattavasti enemmän aikaa
 • Matkavakuutus on oltava! Lisäksi kannattaa varmistaa, että se korvaa myös omasta syystä aiheutuneita lennoilta myöhästymisiä*

Koska tuplien varaaminen on riskialtista, emme julkaise Budjettimatka.comissa tällaisia tarjouksia lainkaan.

Tuplia kannattaa kuitenkin etsiä omatoimisesti, eritoten sellaisissa tapauksissa, joissa haluat vierailla useammassa kaupungissa samalla reissulla. Tällöin meno-paluuosuuksien väliin voi jättää useammankin päivän, mikä minimoi myöhästymisriskejä.

*Kannattaa lukaista Mondo-lehden juttu Kuka kaiken korvaa, jossa on eriteltynä erilaisia skenaarioita siitä, kuka on milloinkin korvausvelvollinen lentojen myöhästymisistä ja lennoilta myöhästymisistä.

Pari sanaa Stopover- ja Open jaw -lennoista

Stopover-lennot:

Meno-paluulentojen ostamista tuplana ei pidä sekoittaa Stopover-lippuihin.

Stopover-lippu on tuplaan verrattuna se riskitön vaihtoehto, ja sillä voit pysähtyä joko meno- tai paluumatkalla jossain toisessa kaupungissa matkalla varsinaiseen matkakohteeseesi. Esimerkiksi Icelandairin tarjoama stopover Reykjavikissa on suosittu pistäytymiskohde USA:han suuntauvilla reissuilla.

Lentoyhtiöstä ja lipputyypistä riippuen stopoverit ovat joko ilmaisia tai ne voi hankkia pienellä lisämaksulla. Myös stopoverien kestot vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja matkakohteittain: joihinkin kohteisiin on sallittua tehdä stopover päiväksi, joihinkin jopa viikoksi.

Open jaw -lennot:

Open jaw -lippu on meno-paluulippu, jossa menolento saapuu eri kohteeseen kuin mistä paluulento lähtee.

Jos haluat esimerkiksi vierailla samalla reissulla Roomassa ja Milanossa, on ajankäytön kannalta fiksumpaa lentää mennessä Roomaan ja ottaa paluulento Milanosta, jotta vältät edestakaisen suhaamisen Italiassa.

Ajansäästön lisäksi open jaw -lippu voi tulla halvemmaksi kuin normaali meno-paluu, joten tätä vaihtoehtoa kannattaa hyödyntää stopoverien rinnalla, kun haluat vierailla useammassa kaupungissa samalla reissulla.

Halvemmat lennot Open Jaw lipulla

Kuvassa esimerkki open jaw -lipuista Finnairin sivuilta: Helsinki-Rooma // Milano – Helsinki

Varaa eri valuutalla

Lennot voi saada halvemmalla, jos varauksen tekee jollakin muulla valuutalla kuin euroilla.

Tämä johtuu siitä, että eri maissa saattaa olla eri kampanjoita käynnissä, ja usein halvimmat lennot ovat saatavissa vain ko. maan paikallisella valuutalla. Mm. Momondon kautta on mahdollista etsiä eri maiden tarjouskampanjoita vaihtamalla maapäätteen (esim momondo.fi → momondo.in)

Eri valuutalla maksaminen on astetta konstikkaampi keino ja suosittelemmekin äärimmäistä tarkkuutta, mikäli aiot tähän keinoon turvautua. Lisäksi kannattaa varmistaa, veloittaako esim. luottokorttiyhtiösi lisämaksua, jos maksat muilla valuutoilla, jotta mahdollinen säästösi ei valu suoraan pankkiirin leveään lompakkoon.

Hyödynnä hinnoitteluvirheet

Lentoyhtiöiden hinnoittelusta vastaavillekin sattuu joskus inhimillisiä virheitä, minkä seurauksena lentoja saattaa saada hetkellisesti lähes puoli-ilmaiseksi.

Koska hinnoitteluvirheistä johtuvat, joskus aivan älyttömänkin halvat lennot (esim. meno-paluu Pariisi-Montreal 91€), ehtivät tyypillisesti olla myynnissä vain jokusen tunnin ennen kuin virhe huomataan, ei niiden etsimiseen kannata tuhlata aikaa. Sen sijaan suosittelemme seuraamaan esim. Secret Flying tai Travelfree-sivustoja, jotka julkaisevat lentotarjouksien lisäksi myös hinnoitteluvirheitä (englanniksi error fare).

Alla olevista linkeistä voit käydä katsomassa esimerkkejä menneistä hinnoitteluvirheistä, joita Secret Flying ja Travelfree ovat julkaisseet:

Tärkeää: Jos onnistut nappaamaan superhalvat lennot hinnoitteluvirheestä johtuen, se ei vielä takaa, että saisit pitää ostamasi liput: lentoyhtiöt voivat nimittäin mitätöidä lippusi ja palauttaa rahasi.

Lippujen oston jälkeen kannattaakin odotella muutama viikko, jotta näet peruuko lentoyhtiö tikettisi. Hotellia tai muitakaan matkaan liittyviä varauksia ei luonnollisesti kannata tehdä ennen kuin saat varmuuden lippusi hyväksymisestä.

Error fares, suomeksi lentojen hinnoitteluvirheet

Esimerkki hinnoitteluvirheestä: meno-paluulennot Sri Lankasta Roomaan jouluna 162 eurolla – business-luokassa!

Muita säästövinkkejä

Artikkelin lopuksi kokosimme vielä muutamia säästöniksejä ja ”sekalaisia” halpojen lentojen löytämistä helpottavia pikkukikkoja.

Älä maksa turhasta

Lentolipun varauksen yhteydessä niin lentoyhtiöt kuin matkatoimistotkin tyrkyttävät jos jonkinlaista lisäpalvelua, kuten matkavakuutusta, tekstiviesti-ilmoituksia, peruutussuojaa ja mitä ikinä keksivätkään.

Suuri osa maksullisista lisäpalveluista on silkkaa rahastusta, joten pää kannattaa pitää kylmänä siinä vaiheessa, kun varaussivulla näkee pelottelevaan sävyyn muotoillun ukaasin, miksi mikäkin lisäpalvelu kannattaa ostaa, ettei vain sattuisi mitään.

Muistuupa mieleen hauska esimerkkikin, kun olin aikanaan ostamassa lentoja Jenkkeihin ja Norwegianin varaussivuilla uhkailtiin, että safkaa ei sitten kahdeksan tunnin lennolla tarjoilla, ellen maksa 30 euroa lisää per nenä.

En maksanut, ja kun sitten lentokoneessa seurasimme tarjoilun etenemistä, niin kaikille toki tarjoiltiin pöperöä, mutta ilmeisesti niille, jotka olivat maksaneet lisämaksun, tarjoiltiin mikroateriat ensimmäisenä. Me muut ”köyhäilijät” jouduimme siis vain odottamaan kymmenisen minuuttia muita pidempään.

Pidä pää kylmänä, kun varaat halpoja lentoja!

Syy, miksi varausvaiheessa tuputetaan kaikkea mahdollista, on luonnollisesti lisämyynti. Ja koska lentoyhtiöt tietävät, että keskimäärin ihmiset eivät osta lentoja kovin usein, niin pienellä pelottelulla pystyy helposti nyhtämään kokemattomalta lennonvaraajalta useammankin kympin ylimääräistä.

Varaussivuilla käytetään tehokkaasti psykologisia myyntikikkoja, kuten kiireen tuntua (esim. tikittävä kello), joilla aikaansaadaan hätääntymistä: halvan lentotarjouksen menettämisen pelossa ihminen erehtyy helpommin maksamaan turhasta.

Älä siis haksahda päätä pahkaa näihin ”turistihuijauksiin” vaan pidä pää kylmänä ja varmista vaikka jo etukäteen, mitä kaikkea esimerkiksi olemassa olevaan matkavakuutukseesi jo sisältyy, sillä sinulla saattaa hyvinkin olla vakuutus sen saman asian varalle, josta lentoyhtiö pyytää lisämaksua.

Tosin yksi lisämaksu, jota on hankala välttää, on eri maksutavoista veloitettavat maksutapalisät. Jotkut lentoyhtiöt ja matkatoimistot veloittavat ylimääräistä Visasta, kun taas toisella lisämaksu laukeaa MasterCardista ja kolmannella verkkopankkimaksusta*.

Se, mikä maksuväline sinulla on käytössä, ei tietenkään aina osu kohdalleen, jolloin on käytännössä pakko pulittaa pikkuisen ylimääräistä. Tähän harmilliseen lisämaksuun on vain yksi niksi: varaudu siihen etukäteen, niin se ei tule varausvaiheessa yllätyksenä eikä siten harmita yhtä paljon.

*Sivuhuomio maksutapoihin: suosittelemme varaamaan matkan aina luottokortilla, siinäkin tapauksessa, että joudut maksamaan pienen lisän: jos lentoyhtiö tai matkatoimisto menee konkurssiin, saat luottokorttiyhtiöltä todennäköisimmin rahasi takaisin, kun taas tilisiirtojen tapauksessa joudut konkurssipesän velkojalistalla pahnanpohjimmaiseksi eli voit käytännössä heittää hyvästit maksetuille rahoille. Jäkimmäisestä on omakohtaistakin kokemusta vuodelta 2012, kun ”Unkarin Finnair” eli Malev ajautui konkurssiin, lennot peruttiin ja minäpoika maksoin 1400 euron kivuliaat oppirahat.

Lue myös:

Tilaa uutiskirjeitä

Hyvä tapa seurata lentotarjouksia on tilata lentoyhtiöiden uutiskirjeet: näin pysyt kartalla ajankohtaisista tarjouskampanjoista etkä joudu itse näkemään vaivaa laisinkaan.

Jos taas tiedät jo, koska olet matkustamassa ja minne, kannattaa ottaa käyttöön Skyscannerin tai Momondon hintahälytys, jolloin saat tiedon sähköpostiisi, mikäli etsimäsi matkakohteen lentojen hintoihin tulee muutoksia.

Myös me Budjettimatka.comissa julkaisemme säännöllisesti tietoa halvoista lentodiileistä ja matkatarjouksista, ja tilaamalla uutiskirjeemme saat uusimmat tarjoukset aina tuoreeltaan sähköpostiisi.

Lentoyhtiöiden uutiskirjeiden lisäksi voit tilata nettimatkatoimistojen sekä hotellivaraussivustojen uutiskirjeet. Esimerkiksi Hotels.comillaExpedialla ja Ebookersilla on aika ajoin lyhytkestoisia hotellien ja / tai matkapakettien alennusmyyntejä.

Suosittelemme lähtökohtaisesti tilaamaan ensin kaikki mahdolliset uutiskirjeet ja lopettamaan surkeimmat sitä mukaa, kun huomaat, kenen uutiskirjeet ovat kultaa ja kenen taas edustavat enemmän tyrkyttävää pakkomyyntityyliä.

Valitse matkakohde hinnan mukaan

Viimeiseksi vinkiksi säästimme kenties sen tärkeimmän: kun haluat löytää halvat lennot, älä etsi lentoja tiettyyn kohteeseen vaan valitse matkakohteesi hinnan mukaan!

Tähän oiva apuväline on Budjettimatkan lentohaku: syötä vain lähtökaupunki ja haluamasi lomapäivät, mutta jätä matkakohde tyhjäksi! Näin saat listauksen halvimmista lennoista ympäri maailmaa.

Ja kuten vanha vitsi tietää, maailmasta eivät kiinnostavat paikat reissaamalla lopu – yksi budjettimatkaajan parhaista kavereista onkin pieni spontaanius: Tokioon tekisi mieli, mutta toisaalta Puolaan voisi löytää lento+hotellipaketin 73 eurolla, joten miksipä ei.

Halvat lennot löytää todennäköisimmin, jos valitsee matkakohteen hinnan mukaan.

”Kebab, why not?” kyseli puolalainen ravintola meiltä vuonna 2014. Sama pätee myös reissaamiseen: ”Halvat lennot, no miksipä ei!”

Pari sanaa vielä…

Aivan lopuksi kiitos, että luit artikkelin loppuun asti!

Tämä oli pitkä ja kohtuullisen seikkaperäinen sepustus halpojen lentojen maailmasta, mutta ei suinkaan kaikenkattava tietopaketti tämäkään. Onko sinulla takataskussasi jokin huippuvinkki, joka artikkelista puuttui? Jätä kommenttisi alle!

Ja sitten ei muuta kuin halpoja lentoja etsimään…

PS. Jos pidit artikkelista, jaathan sen myös kavereillesi.

Lennokkain terveisin,

Katri & Jari / Budjettimatka.com

Lue seuraavaksi: Norwegianin luottokortti – Tästä syystä tilasimme >

6 comments on “Miten löytää halvimmat lennot minne vain
 1. Kei Volmer sanoo:

  Kiitos hyvistä vinkeidtä.Tykkään matkustaa mutta aina pienellä pudjetilla.Tällä tavalla vertailen myös laivamatkoja.Säästää aina.

 2. Pumppe sanoo:

  Taisi puuttua se yksi keskeinen vinkki. Kun on tarve yhdensuuntaiselle lennolle,ja ainoa tarjolla oleva kallislentoyhtiö tarjoaa siihen vain paremmantasoista lentoa korkealla hinnalla, niin katso vaihtoehtoisesti kahdensuuntaisia lentoja, joissa menopäiväksi asetat tarvitsemasi ajankohdan ja paluuksi jonkin satunnaisen ”edullisen keskiviikon” viikkojen tai mieluummin kuukausien päästä. Riittää että käytät lennon meno-osuuden – saatat säästää merkittäviä summia.

 3. Pepi sanoo:

  Hyvä mainita myös viisumi- ja rokotusmääräyksistä

  • Budjettimatka.com sanoo:

   Ihan hyvä pointti! Ja vaikka nuo eivät lentojen hintaan vaikutakaan, niin reissukulunkeja kuitenkin.

 4. Viisumiyllätyksiä tuntuu ihmisille tulevan entistä useammin: ostetaan ensin lennot vaikka Bakuun ja sitten ajatellaan, että tehdään sieltä kierros Georgiaan. Mutta kas, Azerbaidzan ei myönnäkään helposti multientryviisumeja, joten oletkin jumissa Bakussa. Olisiko kannattanut selvittää ensin?
  Ostat halvan ketjun, johon sisältyy sisäinen lento Kiinassa tai Venäjällä, muttet tule hankkineeksi viisumeita, etkä pääse koneeseen lähtökentälllä – ei tainnut tulla ihan halvaksi …?
  Afrikassa ja Lähi-idässä on maita (vaikka Saudi-Arabia), johon viisumin saaminen on kiven takana, joten lentohinta on jo vähän toissijainen asia, eli ei kannata kevyesti ostaa halpoja lentoja.

  Kiwi tosiaan löytää monta yhteyttä, joita muut eivät löydä.
  Viime vuosilta esimerkkejä: tammikuussa Helsingistä Faroon mahdollisimman vähillä vaihdoilla – vain Kiwi löysi yhteydet Irlannin/Englannin kautta, sillä vain se löysi sieltä Faroon lentävät halpalennot.
  Toinen esimerkki, tarvitsimme paluun Beirutista Turkuun tiukalla aikataululla, piti olla Turussa tiettyyn aikaan. Skyscanner ja Momondo eivät löytäneet mitään järkevää, Kiwi löysi suoran lennon Arlandaan, josta menee lentoja Turkuun/Helsinkiin lähes tunneittain. Eli pisteet Kiwille, kunhan tietää mitä ostaa, kuten jutussa todettiinkin.
  Muilta osin en osaa oikein ottaa juttuun kantaa, sillä emme koskaan päätä kohdetta lennon hinnan perusteella – ja sitä paitsi nyttemmin lennon hinta on niin pieni osa matkan hintaa, ettei sillä ole paljon väliä – jos siis kohteessa ei aio asua hostellissa tai teltassa vaan 4 tähden hotellissa.

 5. Tonto sanoo:

  Se tuosta jäi sanomatta, että kannattaa katsoa lentoja myös Tallinnasta tai Tukholmasta. Tosin Tukholmasta lentäessä täytyy sopia laivamatkan aikataulu. Myös ruotsalaisen/virolaisen matkatoimiston kautta voi löytää halvan charter-lennon tai pakettimatkan reilusti Suomen hintaa halvemmalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.