Norwegianin luottokortti – tästä syystä tilasimme

Yhteistyössä: Bank Norwegian -luottokortti

Norwegianin luottokortti ja Norwegian Reward

Tilasimme juuri Bank Norwegianin luottokortin!

Syy oli simppeli: ostimme hiljattain Norwegianin superhalvat kesälennot Kroatiaan, ja vaikka tiketit olivat jo lähtökohtaisesti halvat (meno-paluu 100€ – heinäkuussa!), saimme lipuista vielä lisäalennusta, kun käytimme aiemmilta lennoilta kertyneitä Cash Points -pisteitä.

Norwegianin kortin tilasimmekin siis siksi, että haluamme jatkossa saada vieläkin halvempia lentoja. Ja haluamme niitä ilman, että alennusten eteen täytyy nähdä yhtään ylimääräistä vaivaa.

Tähän tarkoitukseen Norwegianin luottokortti sopii kuin nenä päähän.

Kokosimme tähän artikkeliin ”punaisen kortin” parhaita puolia nimenomaan matkailijoiden näkökulmasta, mutta yhtä lailla korttia voi hyödyntää, vaikka ei himoreissaaja olisikaan.

Norwegian

Lentopisteitä kertyy kaikista ostoksista

Oletko koskaan haaveillut, että pääsisit lentämään pisteillä? Tai ainakin puoli-ilmaisilla lennoilla?

Perinteisesti lentoyhtiöiden kanta-asiakkuustasot ja niihin kuuluvat lentomaili- ym. säännöt ovat niin kimurantteja ja vaikeaselkoisia, etteivät ne houkuttele meitä tavallisia kerran–pari vuodessa ulkomaille matkustavia suuren enemmistön edustajia.

Norwegianin luottokortin kenties paras puoli onkin, että sillä kuka tahansa voi helposti kerätä Cash Points -pisteitä, joilla puolestaan voi maksaa Norwegianin lennot joko kokonaan tai osittain.

Pisteitä nimittäin kertyy kaikista kortilla tehdyistä ostoksista, eikä pisteiden keräämiselle ole mitään minimirajoituksia.

Lentopisteitä saakin kerättyä helposti ympäri vuoden, jos Norskin kortilla maksaa esim. ruokakauppalaskuja sekä kalliimpia kertahankintoja kuten vaateostoksia, ravintolaillallisia, kodin elektroniikkaa ym. shoppailuja.

Yksi CashPoints -piste vastaa yhtä Norjan kruunua.

Esimerkki: Jos keräät 2000 CashPoints -pistettä, se vastaa 2000 Norjan kruunua, mikä nykyisellä valuuttakurssilla antaa peräti 220 euron alennuksen lennoista.

Pisteet kertyvät näin:

 • Saat 1% Cash Points -pisteitä kaikista ostoksistasi 10.000 euroon asti*
 • Saat 4% Cash Points -pisteitä, jos ostat Norwegianin Low Fare -lennot
 • Saat 10% Cash Points -pisteitä, kun ostat Norwegianin Flex-lennot

*Yli 10.000 euron jälkeen bonusta kertyy 0,5%. Bonusta ei kerry muiden lentoyhtiöiden lennoista.

Lisäksi Bank Norwegianilla on yhteistyökumppaneita ja erikoiskampanjoita, joista saa aika ajoin parempia bonuksia, esim. artikkelin kirjoitushetkellä Hotels.comilta sai 5% Cash Points -pisteitä, Helsinki-Vantaan Flypark-lentopysäköinnistä 15% pisteitä ja Lenswayltä aurinkolaseista 10% alennuksen sekä 10% pisteitä.

Norwegian luottokortti Cash Points

Norwegianin Cash Points -pisteet ovat oikeaa rahaa, ei maileja.

Norwegianin luottokortti on ilmainen

Norwegianin luottokortin suuren suosion syy lienee yksinkertaisesti se, että kortti on oikeasti ilmainen:

 • Vuosimaksu 0€
 • Kortilla maksaminen 0€
 • Kortilla maksaminen ulkomailla 0€*
 • Käteisnostot pankkiautomaatilta 0€
 • Käteisnostot ulkomailla 0€*

*Käteisnostot ovat ilmaisia myös ulkomailla, mutta siellä paikallinen pankki saattaa veloittaa omia kulujaan. Lisäksi, jos korttia käyttää muulla valuutalla kuin euroilla, valuuttamuutoslisä on 1,75%.

Bank Norwegian antaa kortilla tehdyille ostoksille korotonta maksuaikaa 30–45 päivää, ja laskun maksaminen e-laskuna on sekin ilmaista. Jos laskun haluaa paperisena, tulee lisäkustannusta 4€.

Toisin sanoen, kunhan luottokorttilaskun hoitaa ajallaan, ei kortin käytöstä tule mitään kuluja.

Sen sijaan, jos laskua ei maksa kokonaisuudessaan eräpäivänä, on korko kirpaiseva. Norwegian luottokortin kuukausittainen nimelliskorko on 1,67% ja todellinen vuosikorko 21,92%* (marraskuu 2017 / kts. kuva).

*Esimerkki: todellinen vuosikorko 21,92%, 1500€ laina / 12 kk; yhteensä: 1667€

Bank Norwegian logo

Matkavakuutus on ilmainen

Norwegianin luottokorttiin kuuluu myös ilmainen matkavakuutus ja peruutussuoja, jonka tarjoaa AIG.

Vakuutus on voimassa, jos vähintään 50% matkakuluista on maksettu Norwegian-kortin luotto-ominaisuudella.

Matkavakuutus korvaa mm. matkasairauden aiheuttamia hoitokuluja, matkalta tai jatkoyhteydeltä myöhästymisiä sekä matkan peruuntumisia. Tarkemmat vakuutusehdot ja korvausmäärät löydät täältä.

Kortin hakeminen netissä

Norwegian on tehnyt kortin hakemisen todella helpoksi.

Omassa hakemuksessamme kesti vain 10 minuuttia. Tunnistautuminen tapahtui verkkopankkitunnuksilla, ja päätöksen sai heti. Seuraavana päivänä saimme sähköpostin, että kortti on postitettu, ja fyysisesti oma korttimme kilahti postilaatikkoon 4 päivässä.

Ilmaisen hakemuksen voi tehdä netissä osoitteessa: https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti

Norwegianin luottokorttihakemus

Norwegianin luottokortin hakeminen kesti vain 10 minuuttia.

Maksuturvavakuutus – harkitse tarkasti

Hakemuksen teon yhteydessä Norwegian yrittää puolihuomaamattomasti tyrkyttää lisäpalveluna maksuturvavakuutusta, joka on maksullinen.

Tämä vakuutus ei ole pakollinen, joten jos et halua maksaa ylimääräistä, kannattaa jättää tämä kohta ruksaamatta ja klikata Jatka-nappulaa (kts. kuva alla).

Norwegianin luottokortti maksuturvavakuutus

Lisäpalveluna tarjottava maksuturvavakuutus ei ole pakollinen. Voit ohittaa tämän jättämällä ruksin tyhjäksi ja klikkaamalla Jatka.

Luottokortin yhdistäminen Norwegian Reward -ohjelmaan

Jos et vielä ole Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelmassa, sinut lisätään automaattisesti Reward-ohjelmaan ja saat jäsennumeron samalla, kun haet Norwegian-korttia.

Jos taas olet jo Reward-ohjelmassa, kannattaa muistaa yhdistää uusi luottokortti Reward-tiliin. Me yhdistimme oman korttimme heti hakemuksen teon yhteydessä, ja homma kävi todella vaivattomasti parilla klikkauksella.

Norwegianin luottokortti ja Norwegian Reward

Norwegianin luottokortin yhdistäminen Norwegian Reward -ohjelmaan oli helppo nakki.

Miten Norwegianin luottokortista saa eniten hyötyä

Lopuksi vielä pari sanaa siitä, miten me ajattelimme ottaa Norwegianin kortista parhaan ilon irti ja kerryttää lentopisteitä:

 • maksamme osan päivittäisistä ostoksista Norwegianin kortilla
 • teemme kaikki suuremmat hankinnat luotolla
 • maksamme luottokorttilaskun aina kokonaisuudessa eräpäivänä

Näin varmistamme, että Cash Points -pisteitä kertyy ympäri vuoden ilman, että joutuisimme muuttamaan normaalia ostoskäyttäytymistämme tai pulittamaan korkoja.

Samalla lentopisteitä kertyy ”huomaamattomasti”, ja voimme kuitata seuraavan lomamatkan lennot taas astetta halvemmin hinnoin.

Tilaa oma Norwegianin luottokorttisi tästä >

Bank Norwegian luottokortti Visa

Tilaa 0€ Norwegian luottokortti

Tilaa oma luottokorttisi tästä >
Merkitty: ,
8 comments on “Norwegianin luottokortti – tästä syystä tilasimme
 1. Pekka Korhonen sanoo:

  Onko tämä maksettu mainos? Se pitäisi ilmoittaa blogipostauksen yhteydessä selkeästi. Vai onko oikeasti fiksu veto hommata tämä kortti? Itse tulee lennettyä Norwegianilla 3-5 kertaa vuodessa ja mainostavat ahkerasti tätä. Mietin ostamista, mut jos tämäkin on mainos, niin pitää harkita vielä.

  • Budjettimatka.com sanoo:

   Moi, Pekka!

   Tämä on sekä-että =) Tilasimme tosiaan juuri Norskin kortin omaan käyttöön, joten puhumme täysin omasta vinkkelistä. Toisaalta teemme myös yhteistyötä Bank Norwegianin kanssa, josta on maininta artikkelin oikeassa yläkulmassa.

   Meillä on Budjettimatkassa periaatteena, että emme suosittele omiin nimiin sellaista, minkä takana emme voi seistä. Tämä periaate pitää jatkossakin, joten tilasimme kortin itse, jotta voimme siitä kertoa.

   Se, oliko tilaaminen meiltäkään fiksu veto, jää nähtäväksi: oma kortin käyttömme jäänee jokusiin satasiin kuukausitasolla, joten niillä määrillä kerrytämme pieniä määriä lentopisteitä. Toisaalta lennämme usein juuri Norskin siivillä, joten esim. matkalaukkumaksuissa ym. säästö on meille tervetullut.

 2. Janna sanoo:

  Korjaisin sen verran, että nostot ulkomailla eivät ole täysin ilmaisia, jos kyseessä on toinen valuutta kuin euro. Silloin tulee lisäksi 1,75% valuutanvaihtopalkkio. Mutta silti paljon edullisempaa kuin muilla suomalaisille luottokorteilla.

  • Budjettimatka.com sanoo:

   Moi, Janna!

   Kiitos, todella hyvä pointti!

   Lisäsimme valuuttamuutoslisän artikkelin hintatietoihin.

   Tähän liittyen lisähuomio. Norwegianin fyysisen kortin mukana tulleessa printissä oli suosituksena näin:

   Jotkin ulkomaiset myymälät ja pankkiautomaatit antavat valita, missä valuutassa maksutapahtuma hoidetaan. Jos haluat ulkomailla veloituksen tapahtuvan euroissa, käytettävän valuuttakurssin päättää myymälä. Kurssi on lähes poikkeuksetta edullisempi, jos päätät maksaa paikallisessa valuutassa. Jos siis esimerkiksi maksat Ruotsissa ja summa on Ruotsin kruunuina, suosittelemme myös maksamista kruunuissa.

   Jos siis maksaa paikallisella valuutalla, kurssi on Norskin mukaan ”lähes poikkeuksetta edullisempi”, jolloin voimaan astuu 1,75% valuuttamuutoslisä, joka puolestaan määräytyy ostoksen loppusummasta ”sen päivän VISA-kurssin mukaan, jona veloitus tulee meille kortin käyttöpaikasta”.

   Välillä sitä haaveilee, että maailma yhdentyisi niin, että olisi vain yksi valuutta =)

 3. Moi,
  Meillä on Norwegianin luottokortti ollut nyt 7 kuukauden reissun ajan paamaksukorttina ja voin todeta etta toimii loistavasti kaikkialla missa olemme olleet. Nyt Balilla jai pari kertaa automaatilta raha saamatta (todennakoisesti tietoliikenneyhteydet poikki), mutta kaikkialla muualla on nostot ja maksut onnistuneet hienosti.
  Pari kommenttia:
  1 % cashpoint pisteet maksuista lasketaan norjan kruunuissa, joten euro-ostoista se on hiukan alle.
  Lisaksi matkavakuutus on voimassa ainoastaan 90 paivaa matkan alkamisesta.

  Cashpointeilla lensimme muutama viikko sitten Lontoosta – Helsinkiin (2 hloa + laukut), joten on kannattanut.

  Kuluja tuosta kortista tosiaan ei tule, eika korkoja jos maksaa laskun erapaivana

  ps. Tama ei ole maksettu mainos. (Otamme kylla mielellamme vaikka cashpointteja Norskilta jalkikateenkin)

 4. Mikko sanoo:

  Ymmärränkö oikein tuon pisteiden kertymisen eli jos ostelen kortilla 500€ arvosta, niin saan tuosta summasta 1% pisteitä eli 5 pistettä, joka on yhtä kuin 5NOK joka taas on yhtä kuin n. 0,55€? Jos näin on, niin ei niitä pisteitä kyllä kovin hurjasti kerry, 1000€/kk ostostasolla vähän reilu kymppi vuodessa. Helpommalla pääsee kun laittaa euron säästöpossuun kerran kuussa :)

  Vertailun vuoksi esim. Diners Clubin Finnair -kortti kerryttää pisteitä 1=1. Finnair-pisteiden arvo toki riippuu käyttökohteesta, mutta itse ostan usein Sokos Hotel -lahjakortteja, jolloin saadaan hyvä rahallinen arvo pisteille eli yleensä 1p = 0,40 – 1€ (pisteen arvo riippuu siitä mikä olisi ollut hotelliyön hinta ilman lahjakorttia). Toki Diners ottaa vuosimaksun 50€, ja varmaan muissakin kuluissa on eroja Norwegianin hyväksi.

  Mutta pointti siis on, että eri luottokorttifirmoilla on paljon erilaisia bonus-ohjelmia, joten kannattanee tutkia niitä laajemmaltikin mikäli haluaa maksimoida rahallisen hyödyn. Tosin itse pidän tuota rahallista hyötyä kaikilla vaihtoehdoilla niin minimaalisena ettei sillä ole päätöksenteon kannalta merkitystä, vaan kortinhankinta perustuu muihin tekijöihin.

  • Mikko sanoo:

   Ja pieleenhän tuo edellisen postauksen laskuoppi meni monellakin tapaa, eli noita hotellilahjakortteja ostamalla pisteen arvoksi saadaan 0,04-0,1€. Ja pisteitä kertyy suhteessa 1€=2p.

   Toisin sanoen jos kuluttaa 1000€/kk, niin saaduilla pisteillä (2000p) voi saada peräti 80-200€ edut kuukaudessa verrattuna tuohon Norwegianin reiluun euroon kuukaudessa.

   Lentopalkintoina takaisinmaksu ei ole tosin lähellekään tuota luokkaa. Jos tosiaan keräisi tuon 2000p/kk eli 24000p/vuosi, niin sillä ei saa kuin yhden yhdensuuntaisen lennon Eurooppaan.

  • Budjettimatka.com sanoo:

   Moi Mikko

   Pisteet lasketaan siten, että 500€ ostoksella saa lähes 50 pistettä.

   Kaava menee niin, että 500€ on kutakuinkin 5000 NOK, jolloin 1% kruunumäärästä tekee 50 pistettä.

   Ja lopulta, kun pisteitä käyttää lentovaraukseen, niin tuo 50 pistettä vastaa siis n. 5 euroa.

   Tässä vielä kuvankaappaus oman luottokorttimme yhden viikon kertymästä. Me ollaan nyt makseltu upouudella kortillamme ihan arkisia juttuja, kuten ruokakauppaostoksia ym., joten melko helposti pisteitä saa kerrytettyä arkikäytössäkin.

   Meille tärkeintä oli juuri kortin ilmaisuus ja se, että pisteitä pystyy keräämään vaivattomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.